Aanmelden

Op zoek naar een leuke school:

Bent u op zoek naar een leuke school voor uw kind, neem dan zeker een kijkje op De Weijerwereld.

Gunt u uw kind:

* een prettig pedagogisch klimaat
* zorg en aandacht 

* hoge opbrengsten

* rust, structuur en regelmaat in enkelvoudige groepen

* uitdagende leeromgeving

Maak dan een afspraak voor een rondleiding en maak kennis met het team en de kinderen van De Weijerwereld. Wij laten u graag de school in werking zien, zodat u de sfeer kunt proeven en de werkwijze kunt bekijken. Er is dan ook alle mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Uw kind(eren) aanmelden

Wij zijn blij dat u voor onze school heeft gekozen. Hier vind u het aanmeldformulier. Deze kunt u downloaden en invullen.
U kunt natuurlijk ook telefonisch een aanmeldformulier aanvragen: 0485-571073  Wij sturen het dan naar u op.

Zindelijkheid: Wees er op tijd bij! 

Uw kind is bijna vier en een spannende periode breekt aan. Een nieuwe fase, voor zowel oudersalshet kind. Hoe zal het gaan? Zal hij/zij een klik hebben met de rest van klas? Let de juf wel goed op hem/haar? En zo zullen er vast nog meer vragen en misschien wel zorgen zijn. Maar wat als je kind op dat moment nog steeds niet zindelijk is?  

Beleid 

Waarom is het belangrijk dat uw kind zindelijk naar school gaat?  Volgens de onderwijsraad mogen basisscholen kinderen weigeren die nog niet zindelijk zijn. Het verschonen van kinderen behoort niet tot het takenpakket van leerkrachten. Omdat in Nederland kinderen pas leerplichtig zijn met 5 jaar, verzoeken veel scholen de ouders van kinderen die niet zindelijk zijn eerst hun kind zindelijk te krijgen, vóór het naar school te sturen.  Verschonen vraagt veel tijd en gaat ten koste van de “onderwijstijd”, niet alleen van het kind dat niet zindelijk is maar ook van de andere kinderen in de klas. Lukt de zindelijkheidstraining niet dan is het van belang om te weten wat daarvan de oorzaak is. Medische oorzaken voor plasproblemen komen heel weinig voor. De meeste problemen zijn van psychologische aard. Is er een medische oorzaakdan kan je kind er natuurlijk zelf niets aan doen en kan het gewoon bij ons naar school. In overleg met de leerkracht wordt er dan gekeken wat mogelijk is t.a.v. het verschonen. 
Ongelukjes kunnen natuurlijk voorkomen, dat hoort bij het opgaan in spelsituaties. Dit staat los van een kind dat nog niet zindelijk is.
 

Zelfstandigheid

Van kinderen wordt een stukje zelfstandigheid verwacht. Ze moeten zelf hun jas kunnen ophangen, billen kunnen afvegen, opruimen enzovoort. Naast spelen in de klas, krijgen de kinderen ook gym. Dit is één keer per week, de kleuters gymmen met alleen ondergoed en gymschoenen. Ook hierbij wordt er een stukje zelfstandigheid gevraagd. Kinderen moeten zichzelf kunnen aan- en uitkleden. 

Start bij ons op school 

De ouders van een ingeschreven kleuter krijgen 6 weken vóór zijn/haar verjaardag vanuit school een telefoontje of mailtje om ’n afspraak te maken. Bij deze kennismaking krijgen de ouders en het kind de gelegenheid om de juf en de klas te zien en wordt ook de gang van zaken besproken. Uiteraard is er dan ook ruimte tot wederzijds vragen stellen.

Voor ouders en kinderen die ná de zomervakantie starten geldt dat zij 6 weken vóór de start van de vakantie een bericht krijgen van de leerkracht.

Kinderen die in de laatste 6 weken voor de vakantie 4 jaar worden starten pas na de vakantie. Dit heeft te maken met de groepsgrootte die aan het eind van het schooljaar ontstaat. Ook de samenstelling van de groep voor en na de vakantie anders: groep 2 stroomt immers door naar groep 3. Op deze manier kunnen wij het starten op school het beste begeleiden.

Kijkt u goed naar het contract dat u bij uw kinderopvang heeft? Als u ook na de 4e verjaardag gebruik wilt maken van de kinderopvang, dan dient u uw contract mogelijk aan te passen.

We wensen u en uw kind een fijne tijd bij ons op De Weijerwereld!