Reis Letland, leerkrachten en leerlingen, oktober 2018

Vanuit het Internationaliseringsproject Erasmus+  zijn Emmy, Maaike, Denise en Stijntje samen met de leerlingen Fee, Faith, Sem en Joost uit groep 8 naar Letland afgereisd om daar kennis te maken het land, de culturen en gewoontes. Maar ook kennis te maken met het onderwijssysteem en natuurlijk uitwisseling met de andere aanwezige leerkrachten en leerlingen uit Slovenië, Italië, Polen en Letland.

Dit keer was het thema Healthy Food. Alle deelnemende landen zijn op dat moment bezig met dit thema tijdens de reis en natuurlijk op alle scholen. We hebben verschillende bezoekjes gebracht aan ondernemers die op een of andere manier verbonden zijn aan dit thema of zeer belangrijk zijn voor het land. Zo zijn we op bezoek geweest bij een ambachtelijke bakker, een bierbrouwerij/ waterbedrijf, het muntvrouwtje, gezonde snoepfabriekje, appeltelerij. Maar ook een dagbezoek aan het Nationale natuurpark inclusief het klimbos.

Het is prachtig om een school in een ander land in bedrijvigheid te zien. Systemen te vergelijken, lessen te volgen en te geven, van elkaar te mogen leren en ervaren dat de Engelse taal nog steeds niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is.

Het is tijdens dit project gebruikelijk dat de kinderen in gastgezinnen verblijven. Tijdens deze reis was dit helaas niet mogelijk gezien de financiële situatie van vele gezinnen in dit land. Gelukkig hebben de kinderen zich prima vermaakt in het hotel bij de leerkrachten. Gedurende de reis kwamen de kinderen vanuit de verschillende landen steeds meer met elkaar in contact en begon er voorzichtig Engels met elkaar gesproken te worden.

Natuurlijk zijn we ontzettend trots op de presentatie van Fee, Sem, Faith en Joost over het thema Healthy Food en helemaal in het Engels. Top gedaan!

Letland is een prachtig natuurrijk land, met nog vele ambachten en het gebruik van natuurlijke materialen en producten. Een bezoekje aan de hoofdstad Riga is zeker de moeite waard gezien de prachtige gebouwen en de sfeer van de stad. Het wordt niets voor niets ‘klein Parijs’ genoemd.

In maart 2019 komen de 4 landen naar Nederland toe en vindt de afsluiting van het project Eco-Active plaats. Dan zullen alle thema’s (water, energie, Healthy Food), nogmaals eenbod komen. Juf Maaike en juf Imke zijn namens de commissie alweer bezig om een nieuwe project in te dienen. Wij vinden het als school een unieke kans om kinderen en leerkrachten  uit verschillende landen met elkaar in verbinding te brengen en van elkaar te leren.

 

Klik op de onderstaande foto voor een kort fragment van het koor tijdens opening van het project.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 16 JUNISpreekbeurten groep 3 juni 2019

  Spreekbeurten groep 3 De kinderen van groep 3 zijn volop bezig met hun spreekbeurten. We […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 16 JUNIIVN groep 3 en 4 juni 2019

  IVN groep 3 en 4 In ons prachtige park mochten de kinderen van groep 3 […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 2 JUNISchoolreisje ‘de Bergen’ groep 1,2,3 mei 2019

  Groep 1,2,3 heeft een geweldig schoolreisje gehad. De weersvoorspellingen waren niet al te goed. Uit […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE