Praktische informatie

Schermafbeelding 2016-11-18 om 20.45.38

Gymnastiek
De kinderen van de groepen 1 t/m 8 gymmen in de aangrenzende gymzaal.

De kinderen van groep 1-2 gymmen in hun ondergoed en op gymschoentjes.
De kinderen van groep 3 t/m 8 zijn tijdens de gymles gekleed in een sportbroekje en T-shirt of een turnpakje. De kinderen van de groepen 4 t/m 8 hebben een handdoek bij zich voor het douchen.

BVL, Brabants VerkeersveiligheidsLabel
Kinderen vormen een zeer kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderSchermafbeelding 2016-11-18 om 21.24.53den kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen. Het Label met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat onze school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school. Er is een set BVL-criteria ontwikkeld waarmee we werken om de kwaliteit van de verkeersveiligheid op het gewenste niveau te krijgen. De essentie van het BVL is dat scholen punten scoren voor zaken die de verkeersveiligheid van de (leerlingen van de) school bevorderen. Wij scoren punten op verschillende onderdelen. Onze leerlingen krijgen verkeerslessen en doen verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn/worden de routes naar school zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn ouders betrokken bij verkeerseducatie. De leerlingen van groep 7 doen een praktisch en theoretisch verkeersexamen, meestal in de maand april of mei. Bij het praktisch examen wordt een beroep gedaan op enkele ouders om mee te helpen.

Schermafbeelding 2016-11-18 om 21.25.44Te voet of op de fiets, auto op het Weijerplein
Laat uw kind als het ook maar enigszins kan te voet of op de fiets naar school komen.
De kinderen moeten de fietsen in de stalling plaatsen. Als u uw kind met de auto brengt, parkeer dan op het Weijerplein en loop samen met uw kind over de speelplaats naar de school.
Het Weijerplein dient ook als “zoen en zoef” zone.

Rookverbod
Onze school is een rookvrije school; er mag dus niet gerookt worden. Dit geldt direct voor, tijdens en direct na schooltijd, ook voor de speel- en looproutes rondom de school.

Schermafbeelding 2016-11-18 om 21.19.36Verjaardagen

Als het kind jarig is, zal er in alle groepen op verschillende manieren aandacht aan worden besteed. Uiteraard wordt er extra aandacht aan de jarige besteed en natuurlijk mag er door de jarige worden getrakteerd. Hierbij willen wij het volgende aantekenen:
• De traktatie moet een kleinigheid zijn en eetbaar. (geen cadeautjes)
• Zo gezond mogelijk, er zijn genoeg gezonde, leuke traktaties te bedenken.
• De leerkracht krijgt hetzelfde als de kinderen.
• Alleen de klassenleerkracht krijgt een traktatie, dus niet een traktatie voor alle leerkrachten.

Schermafbeelding 2016-11-18 om 21.18.39Tussendoortje
Rond 10.15 uur hebben de kinderen van alle groepen een pauze. Ze eten dan een stukje fruit of groente. Kinderen die moeite hebben met het eten van fruit/groente, mogen een boterham meebrengen, geen koeken, dus ook geen peperkoek.

Lunchen op school.
• De kinderen kunnen het drinken in de daarvoor bestemde bak plaatsen. Deze wordt door een klasgenoot in de koelkast geplaatst. Wanneer er nog plaats over is, mag ook het brood hierbij, indien gewenst.
• Wilt u alle bekers en bakjes voorzien van naam. Onze voorkeur gaat uit naar drinken in een beker i.v.m. het beperken van het afval.
• De kinderen eten aan tafel en kunnen wat kletsen met elkaar. We willen een gezellige, rustige sfeer creëren waar aandacht is voor het met elkaar samen eten.
• De leerkracht eet mee met de kinderen.
• De kinderen ruimen na afloop samen op en maken de klas schoon.
• Geeft u niet te veel mee.
• Eten wat na de daarvoor bestemde tijd niet op is, gaat mee naar huis, zodat u thuis kunt zien of er voldoende gegeten is. Neem, indien nodig, gerust contact op met de leerkracht om hier wat afstemming in te vinden.

Schermafbeelding 2016-11-18 om 21.29.32Schoolbenodigdheden:
In het begin van het schooljaar krijgt het kind allerlei schoolbenodigdheden zoals schriften, boeken, werkboekjes, potlood, gum, liniaal, kleurdoos. Andere schrijfbenodigdheden heeft het kind niet nodig. De kinderen krijgen een etui van school om alles in te doen.

Hoofdluis
Hoofdluis is een zeer hardnekkig voorkomend probleem op scholen. Iedereen kan ze krijgen. Luizen worden overgedragen via kleding en onderlinge contacten. Vooral na vakanties zien we dat er vaak hoofdluis voorkomt op school. Een team van ouders controleert structureel op luizen. U krijgt bericht als bij uw kind hoofdluis en/of neten worden geconstateerd. We verwachten dat u de haren van uw kind dan adequaat behandelt. Wanneer u bij uw kind hoofdluis constateert, stelt u de school daarvan in kennis. Bij meerdere meldingen mailen we alle ouders van de groep om hun kind(eren) te controleren.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 7 SEPTEMBERHet schoollied

  Ter ere van het 5 jarig bestaan van de Weijerwereld is er een echt Weijerwereld […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 13 JUNIThema Dieren

  Twee klassen hadden van de themahoek een jungle gemaakt ( in eentje kon je zelfs […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 23 APRILEr was eens een school De Weijerwereld waar alle sprookjes samenkwamen….

  Luister en huiver. 🥶🥶🥶 Dat was de praktijk de afgelopen drie weken. Met veel spanning […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE