Internationaal project

Activiteiten 2019-2020

Yeah, het is zover! Het nieuwe internationaliseringsproject ‘SHOW ME YOUR WORLD’ gaat bijna beginnen en de officiële website van het project is inmiddels online. Onderstaand de link van de website.

http://sp34kat.pl/smyw/

Houd deze website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws. We gaan er samen een onvergetelijke tijd van maken!

 

 

 

 

 

De stemmen zijn geteld……..

Het nieuwe internationaliseringsproject ‘show me your world’  is nog op zoek naar een nieuw logo. Gelukkig zijn daar de creatieve kinderen van groep 7 en 8 die allemaal een eigen logo hebben ontworpen. Uiteindelijk hebben deze twee groepen via een voorronde 6 tekeningen uitgekozen.

Deze tekeningen zijn opgehangen op school waarna de groepen 1 t/m 6 via een officiële verkiezing het mooiste logo hebben uitgekozen. de winnaar wordt deze week bekend!!

De scholen die ook deelnemen aan dit project uit Griekenland, Turkije, Ierland en Polen hebben een zelfde logo verkiezing op school. Ook daar komen winnende logo’s uit waarna via een online Eurovisie contest uiteindelijk het nieuwe logo wordt gekozen. Spannend! Wordt dus vervolgd…..

 


Onderstaand vind je informatie van eerdere projecten.

nieuwsbrief

Verslag van de Studiereis naar Schermafbeelding 2016-11-18 om 20.38.11Mirna Pec in Slovenië, oktober 2017.

“Achter negen bergen en twee meren….” zo beginnen veel Sloveense sprookjes. Zo begint ook de “Slovenian experience” van Luuk, Max, Guus, Luc, Ika en Noa met hun begeleiders Emmy, Frieda en Huub.

Voor het hele verhaal: klik op deze link.

Verslag reis Slovenie

 

Voor allerlei informatie over project, activiteiten en resultaten:

https://twinspace.etwinning.net/24120/home


Activiteiten 2017-2018

We zijn dit schooljaar begonnen met het plaatsen van nieuwe prullenbakken voor het verzamelen van plastic afval. ( in alle klassen en in de lerarenkamer).

De kinderen van groep 8 hebben kwartetten over water gemaakt en een powerpoint presentatie over water. Dit ter voorbereiding op het bezoek aan Slovenië.

We hebben met de hele school bijna 2 weken gewerkt aan het waterproject. De start ervan was op het schoolplein met een wethouder erbij. Aan het eind was er een voorstelling waar alle ouders mochten komen kijken.

Er zijn 6 leerlingen en 3 leerkrachten op bezoek geweest bij de Sloveense school. De kinderen zijn de hele week in een gastgezin geweest.

In alle klassen is er een wedstrijd geweest om een tekening te maken m.b.t. Het ECO-ACTIVE project. Het moest gaan over energie besparing of zuinig omgaan met water.

Er zijn 6 tekeningen uitgekozen om overal in school zichtbaar op te hangen. ( er worden een soort stickers van gemaakt).

Alle klassen hebben op 7 november een gezond schoolontbijt gehad. Groep 6 is naar het gemeentehuis gegaan om samen met de burgemeester en wethouders te ontbijten.

Een aantal klassen hebben een Skype gesprek gehad met een partnerschool in het buitenland.

 

Gasten op de Weijerwereld:

Eind september 2016 hadden we negen buitenlandse gasten bij ons op school. Uit Slovenië, Polen, Italië en Letland kwamen leerkrachten om het project “Eco-Active” voor te bereiden. Eco-Active is een internationaal project wat wij met de vijf betrokken scholen gaan uitvoeren. Het gaat over het milieu en duurzaamheid. Een onderwerp wat enorm passend is bij de wereld waarin wij leven. Dit project wordt ondersteund met subsidie vanuit Erasmus+. Zo’n project binnenhalen is nog niet zo makkelijk. Een projectaanvraag moet aan heel veel voorwaarden voldoen. Juf Emmy maar ook Huub Creemers, een oud collega van De Weijerhof hebben hier hard aan gewerkt.

Samen met de leerkachten van de verschillende landen kunnen we foto’s en filmpjes plaatsen en praten via een webcam op de e-twinning site. Dat is een online community waar de verschillende scholen die meewerken aan het project, hun ervaringen en activiteiten delen met elkaar.

klik hier voor etwinning

Studiereis naar Pulawy in Polen! Verslag door oud collega Huub Creemers:

In mei 2017  hebben 6 leerlingen van groep 8 van “De Weijerwereld”, begeleid door 4 leerkrachten, een projectbezoek gebracht aan de partnerschool in Pulawy in Polen. Zij ontmoetten daar leeftijdsgenoten van partnerscholen uit Letland, Italië en Slovenië. Het bezoek vond plaats in het kader van het Erasmusplus project “Eco-Active”.

Het moet voor een kind van 11-12 jaar een gekke gewaarwording zijn: na een vliegreis vanuit Keulen ’s avonds om 12 uur opgepikt te worden door je “tijdelijke” ouders terwijl jouw leerkrachten de andere kant opgaan. Toch overkwam dat 6 leerlingen van groep 8 op 28 mei jl. bij het begin van het uitwisselingsbezoek in Polen. Wat een ervaring. Gelukkig bleek de behoefte aan slaap sterker zodat na een laatste appje naar pap en mam iedereen even “van de wereld raakte”.

De school in Polen had niets aan het toeval overgelaten! Een vol en gevarieerd programma met in- en ontspanning. De “welcome ceremony” was gevuld met zang, dans en muziek en hartelijke woorden van welkom voor de gasten van de partnerscholen. En natuurlijk ontbraken officiële

genodigden niet: inspecteurs, leden van gemeente en provincie. Rond één uur was een warme lunch in school: voor alle leerlingen, dagelijks (!!!) een warm tweegangendiner. Zitten wij in school met ons zelf meegebrachte zakje boterhammen en pakje drinken! Je zou bijna denken: “Oost West, Oost best….”. Na de lunch was er een veel te moeilijke, bijna wetenschappelijke verhandeling over de manier waarop de plaatselijke chemische fabriek het milieu ontziet. De ontspanning vonden de leerlingen in de Magical Gardens. Heel leuk.

Op dinsdag waren alle leraren aan zet. Ze moesten in verschillende internationale groepen lesgeven. Het thema was: “Iets van niets”. Waar wij vroeger spraken van handenarbeid met waardeloos materiaal bleek dit materiaal plotseling heel waardevol. Een vorm van “re-use reduce recycle”. Daarna gaven de leerlingen van alle scholen in het Engels(!) presentaties over energiebronnen. Knap knap knap!

Op woensdag was er een officieel bezoek aan het stadhuis. Vervolgens ging het naar “Jura Park”, een soort Jurassic Park waar een gids vooral wilde showen dat hij heel veel wist te vertellen in korte tijd. Ook in dit park weer de warme lunch waarna de leerlingen een middagje vrij hadden en de leraren een uitzonderlijk lange projectvergadering beleefden.

De donderdag werd gevuld met een grote Ecohappening, waar bleek dat m.n. de Polen van alle activiteiten een wedstrijd maken: wie verzamelt het meeste oud papier, wie doppen van plastic flessen, wie de batterijen etc. En alles met prijzen. Ook was er een presentatie van gezond voedsel door producenten uit de omgeving, tevens sponsoren van allerlei activiteiten en hapjes. Na afloop van deze happening mochten de leerlingen de door henzelf bedachte en in elkaar geknutselde “Eco- spelletjes” spelen met en voor elkaar.

’s Middags was er een uitstapje naar een authentiek dorpje in de buurt, voorafgegaan door een wandeling in de natuur.

Vrijdagavond was alweer de terugreis, maar daarvóór werden we door een Nederlands sprekende gids begeleid op een uitgebreide stadswandeling door Warschau. Een indrukwekkende stad met een even indrukwekkend verleden. We hopen dat er bij de leerlingen iets van is blijven hangen.
’s Avonds om 22.00 uur kwamen we weer in Keulen aan, welkom geheten door een grote ouderschare compleet met spandoek. En na de nodige knuffels en een enkel traantje toog ieder huiswaarts, vol indrukken, teveel om direct allemaal op te lepelen. Trouwens, in veel auto’s vielen de oogleden van de wereldreizigers al dicht. Droomden zij wellicht van een Poolse warme lunch?

In oktober 2017 is de volgende studiereis naar Slovenië. 6 leerkrachten Juf Emmy, Juf Frieda en meneer Huub gaan op bezoek bij onze partnerschool. Hou de website in de gaten, dan kunt u alles lezen over deze reis.

Schermafbeelding 2016-11-18 om 20.37.10

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 23 JANUARIFacebook en Instagram

  Vanaf heden is De Weijerwereld weer actief op Facebook en Instagram. Hier zullen wij grotendeels […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 29 SEPTEMBERInternationale projectweek

  De spanning is al weken voel- en zichtbaar bij ons op school en maandag is […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 7 SEPTEMBERHet schoollied

  Ter ere van het 5 jarig bestaan van de Weijerwereld is er een echt Weijerwereld […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE