Groep 7B

Boomplantdag

Op woensdag 21 maart mochten wij een bijzonder moment meemaken. De historische boom op het Wilhelminaplein is enkele weken geleden gekapt en wij kregen de taak om een nieuwe boom te planten.

De dag begon met een interessante les over bomen en planten die werd gegeven door meneer Igor van de gemeente. We kregen de opdracht om een wens op een blad te schrijven. Waarom we dat deden, was nog een verrassing. Daarna zijn we met z’n allen naar het Wilhelminaplein gewandeld, waar de burgemeester en enkele wethouders ons al op stonden te wachten. De boom werd door een grote hijskraan in het gat geplaatst en toen hij stevig stond kregen alle kinderen uit groep 7b een schep in de handen. Aan ons de taak om het gat te vullen met zand!! Ook werd de fles met daarin onze wensen in het zand onder de boom gestopt… Misschien zijn we over 200-400 jaar als deze boom ook weer gekapt wordt wel wereldberoemd! 🙂

https://myalbum.com/album/7yVTfkLBse88

Foto’s van het bezoek aan de kerk, het Karmelietenklooster en Nabuurs Elektro

https://myalbum.com/album/mxWGcVC83zpf

Smaakcentrum

16, 23 en 30 november zijn we met groep 7b naar het smaakcentrum geweest.

We hebben van alles geleerd over de schijf van vijf en over het snijden van fruit en groente met scherpe messen.

We hebben heerlijke en gezonde gerechten gemaakt en geproefd. Na het eten en koken hebben we ook netjes alles opgeruimd en de spullen afgewassen. Al met al is het zeer leerzaam geweest.

De kinderen hebben allemaal een kookboekje met recepten mee naar huis gekregen om het thuis ook nog eens uit te proberen.

https://myalbum.com/album/JpEAKMJa99AI

Project Water:

Waterzuivering Haps

9 oktober 2017

Met het internationaliseringsproject Eco Active hebben we het nu over het thema water. Daarom zijn we op excursie geweest naar de rioolwaterzuivering in Haps.

Eerst kregen we een filmpje te zien over Waterschap AA en Maas, zodat we te weten kwamen wat zij allemaal voor onze regio doen op gebied van water. Daarna vertelde Jan over de werking van de zuiveringsinstallatie.

Toen werden we in twee groepen rondgeleid en zagen we alles wat Jan ons had verteld over de verschillende stadia van waterzuivering. Soms moesten we onze neuzen even dicht knijpen, maar langzamerhand wenden we een beetje aan de “rotte eieren lucht”.

Al met al een zeer interessante excursie. Vrijdag 13 oktober  zullen we tijdens de viering nog meer vertellen over de waterzuivering.

Voor meer foto’s klik op de link hieronder.

https://myalbum.com/album/EhdbXUdw1OtL

IVN

18 september 2017

Met IVN heeft groep 7 dit jaar een GPS-tocht gedaan in het Brestbos.

Aangekomen in het Brestbos, kreeg ieder groepje een rugzak met materialen en een GPS. Na een korte uitleg konden we al snel aan de slag. Ieder groepje moest een waypoint zoeken en daar lag een opdracht om uit te  voeren. We hebben pissebedden bekeken, holn van vossen gevonden, paddenstoelen bekeken en zelfs heuse kunstwerken van natuurlijk materiaal gemaakt.

Op het einde was er nog een verrassing. Op de GPS van ieder groepje stond nog een extra waypoint, alle groepen moesten die gaan zoeken en bij het waypoint lag een cadeau. Een mooi kompas!

Floor en Herko bedankt voor jullie hulp tijdens deze activiteit.

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 4 MEI

  De circusvoorstelling van de twee kleutergroepen heeft inmiddels plaatsgevonden en was een groot succes! Sowieso […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 4 APRILKomt dat zien, komt dat zien!

  Thema Circus is 3 april van start gegaan. De kleuters van groepen 1-2a/b bereiden zich […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 4 APRILOpschoondag

  Op 27 maart heeft basisschool de Weijerwereld een bijdrage geleverd aan het schoonmaken van haar […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE