Groep 7A

Welkom op de pagina van groep 7A!

Dit zijn wij: de knappe koppen van groep 7a. Hieronder vind je leuke, belangrijke, nuttige informatie over het reilen en zeilen in onze groep. Veel leesplezier.

Voorleeswedstrijd

Van de zes finalisten van de Weijerwereld is Giovanni de voorleeskampioen geworden!!!

Van harte gefeliciteerd en heel veel succes bij de vervolgronde(s)!

Kom jij ook, naar de leukste disco van het jaar?

BCV de Geitenbok organiseert op vrijdagavond 24 november een knallende Prinsendisco voor alle kinderen uit groep 6, 7, en 8 van alle basisscholen uit Boxmeer. Ook brugklassers, ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij La Bamba in Boxmeer. De prinsendisco is van 19.00 – 22.00 uur.

Rond de klok van 19.00 uur gaan we afscheid nemen van jeugdprinses Zoë, vorst Femke en de adjudanten Teun en Guus. Hierna zal bekend worden gemaakt wie het komende jaar de scepter zal zwaaien over alle kleine Geiten en Bokken. Wie wordt de nieuwe jeugdprins(es), vorst, adjudanten en raad van 11?

Tijdens de Prinsendisco worden er diverse battles gehouden zoals: moonwalk, Jongens tegen de meisjes, meebrul karaoke, luchtgitaar spelen, danswedstrijden en nog veel meer.

Zodra iedereen binnen is, gaan de deuren dicht. Tijdens de disco blijven de deuren gesloten. Kinderen die eerder naar huis willen, moeten opgehaald worden door hun ouders. Uiteraard zal er geen alcohol geschonken worden onder de 18 jaar.

Naast gratis entree krijgt iedere jeugdige bezoeker, een gratis knipkaart (deze is alleen geldig tijdens de Prinsendisco), voor twee glazen ranja of één glas fris, chips en snoepgoed.

Een extra knipkaart kost €2,75.

Tijdens de Prinsendisco wordt er een geweldige prijs uitgereikt. Wil je in aanmerking komen voor deze JBL CHARGE 3 Bluetooth Speaker, aangeboden door Jan Berkvens uit Boxmeer, doe dan mee aan de selfie-wedstrijd. Maak een originele selfie met een discobal. Stuur de selfie naar jeugdcarnavalboxmeer@hotmail.com. Vergeet niet om jouw voornaam, achternaam, leeftijd en school te vermelden. Je moet aanwezig zijn bij de Prinsendisco om in aanmerking te kunnen komen voor de prijs. Jouw selfie zal getoond worden tijdens de Prinsendisco en op Social Media.

We zien jullie graag 24 november tijdens de Prinsendisco.

Voor vragen kun je mailen naar bovenstaand emailadres of bellen met Conny 0485-520856 (na 18.00 uur)

 

 

Project Water.

In het kader van het project water zijn we niet alleen naar Haps geweest. Ook in de klas hebben we hieraan gewerkt. Zo hebben de kinderen geleerd over de kringloop van het water. Na de theorie hebben ze in groepjes een waterkringloop getekend op een groot tekenblad. Ze hebben hard gewerkt en goed samengewerkt.

Afgelopen maandag (9-10-’17) waren op bezoek bij Waterschap Aa en Maas in Haps.

We hebben daar gezien en gehoord (en geroken!) hoe het rioolwater, dat bij hun binnenkomt, weer gezuiverd in de natuur terecht komt.

Op de foto hieronder kun je zien waar het rioolwater allemaal vandaan komt.

Eerst kregen we limonade, een stukje theorie en een filmpje.

Daarna gingen we naar buiten en konden we zien hoe het in de praktijk ging. Van vies stinkend rioolwater tot water dat voor 98% gezuiverd in, voornamelijk, de Maas terugstroomde.

We willen het Waterschap bedanken voor de leerzame middag! Ook de (groot-) ouders die hebben gereden: hartelijk bedankt!

 

Klassenregels

In de klas hangt een poster met de klassenregels. Deze regels zijn door de kinderen en de leerkracht opgesteld. Volgens ons zijn dit de belangrijkste regels om met plezier in de klas te zitten. Zo kunnen we op een goede manier met elkaar omgaan en tot leren komen.

Leuk om een keer met kind over in gesprek te gaan!

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 4 MEI

  De circusvoorstelling van de twee kleutergroepen heeft inmiddels plaatsgevonden en was een groot succes! Sowieso […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 4 APRILKomt dat zien, komt dat zien!

  Thema Circus is 3 april van start gegaan. De kleuters van groepen 1-2a/b bereiden zich […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 4 APRILOpschoondag

  Op 27 maart heeft basisschool de Weijerwereld een bijdrage geleverd aan het schoonmaken van haar […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE