Aanmelden

 Schermafbeelding 2016-11-18 om 20.31.22

 Op zoek naar een leuke school:

Bent u nog op zoek naar een leuke school voor uw kind, neem dan zeker een kijkje op De Weijerwereld. Gunt u uw kind:

prettig pedagogisch klimaat

zorg en aandacht voor ieder kind

hoge opbrengsten

rust, structuur en regelmaat in enkelvoudige groepen

uitdagende leeromgeving

Maak dan een afspraak voor een rondleiding en maak kennis met het team en de kinderen van De Weijerwereld. Ik laat u graag de school in werking zien zodat u de sfeer kunt proeven en de werkwijze kunt bekijken. Er is dan ook alle mogelijkheid om uw vragen te stellen.

 Uw kind(eren) aanmelden

Wij zijn blij dat u voor onze school heeft gekozen.
Het aanmeldformulier is via school te verkrijgen. Wanneer u een mail stuurt met uw gegevens, sturen wij u een aanmeldformulier toe. Mail: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

Zindelijkheid: Wees er op tijd bij! 

 Je kind is bijna vier en een spannende periode breekt aan. Een nieuwe fase, voor zowel ouders als het kind. Hoe zal het gaan? Zal hij/zij een klik hebben met de rest van klas? Let de juf wel goed op hem/haar? En zo zullen er vast nog meer vragen en misschien wel zorgen zijn. Maar wat als je kind op dat moment nog steeds niet zindelijk is? 

Van kinderen wordt een stukje zelfstandigheid verwacht. Ze moeten zelf hun jas kunnen ophangen, billen kunnen afvegen, opruimen en ga zo maar door. Naast spelen in de klas, krijgen de kinderen ook gym. Eén keer per week gebeurt dit met alleen ondergoed aan. Ook hierbij wordt er een stukje zelfstandigheid gevraagd. Kinderen moeten zichzelf kunnen aan- en uitkleden.  

 Beleid 

 Waarom is het belangrijk dat uw kind zindelijk naar school gaat?  

 Volgens de onderwijsraad mogen basisscholen kinderen weigeren die nog niet zindelijk zijn. Het verschonen van kinderen behoort niet tot het takenpakket van leerkrachten. Omdat in Nederland kinderen pas leerplichtig zijn met 5 jaar, verzoeken veel scholen de ouders van kinderen die niet zindelijk zijn eerst hun kind zindelijk te krijgen, vóór het naar school te sturen.  

Verschonen vraagt veel tijd en gaat ten koste van de “onderwijstijd”, niet alleen van het kind dat niet zindelijk is maar ook van de andere kinderen in de klas. 

Lukt de zindelijkheidstraining niet dan is het van belang om te weten wat daarvan de oorzaak is. Medische oorzaken voor plasproblemen komen heel weinig voor. De meeste problemen zijn van psychologische aard. 

Is er een medische oorzaak dan kan je kind er natuurlijk zelf niets aan doen en kan het gewoon bij ons naar school. In overleg met de leerkracht wordt er dan gekeken wat mogelijk is t.a.v. het verschonen. 

 Ongelukjes kunnen natuurlijk voorkomen, dat hoort bij het opgaan in spelsituaties. Dit staat los van een kind dat nog niet zindelijk is. 

 En dan; naar school

Wanneer uw kind op onze school is ingeschreven ontvangt u enkele schoolweken vóór de vierde verjaardag een uitnodiging voor een intake gesprek over uw kind. Mocht u samen met uw kind nog eerst even vóór de definitieve start met de juf willen kennismaken en tevens een kijkje willen nemen in het klaslokaal dan kunt u met haar een afspraakje maken. De dag na zijn of haar vierde verjaardag mag uw kind alle dagen naar school.

Ik wens u en uw kind een fijne tijd bij ons op De Weijerwereld!

Hartelijke groeten,
Lonneke Hubers, directeur.
0485-571073

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 8 DECEMBERSinterklaas

  Natuurlijk bracht Sinterklaas samen met zijn pieten een bezoekje aan onze school. Dit keer niet […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 8 DECEMBERSint Maarten

  De werkgroep Sint Maarten heeft er ook dit jaar weer voor gezorgd dat de kinderen […]

  Lees meer...
 • GEPLAATST OP 18 OKTOBERWorkshops groep 4 t/m 8

  De vrijdag voor de herfstvakantie mochten de kinderen van groep 4 t/m 8 (de bovenverdieping […]

  Lees meer...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV
Boxmeer

T: T: 0485 – 571073
E: dir.deweijerwereld@optimusonderwijs.nl

De Weijerwereld

Weijerstraat 2
5831 JV Boxmeer
BEL De Weijerwereld MAIL De Weijerwereld

VOLG De Weijerwereld OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE